10 واقعیت مهم درباره پلاسما

صنعت پلاسما طی جنگ جهانی دوم و با نیاز به محصولات دارویی مشتق‌شده از پلاسما آغاز شد. اکنون حدود 30 داروی اصلی به صورت تجاری در دسترس است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آلبومین، فاکتورهای انعقادی و ایمونوگلوبولین اشاره کرد.

همچنین باید گفت که تقاضا برای این داروهای استحصال‌شده از پلاسما رو به افزایش است و این داروها نه تنها در درمان بیماری‌ها بلکه در تجارت جهانی نیز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

1- پلاسمای خون، مایعی زردرنگ شفافی است که حدود نیمی از حجم خون را تشکیل می‌دهد و به انتقال آنتی‌بادی‌ها و مواد مغذی در بدن کمک می‌کند. مایعی است که ۹۱ درصد آن را آب، یک درصد آن را املاح و یون‌های معدنی، هفت درصد آن را پروتئین‌های پلاسما، و یک درصد باقی‌مانده را ویتامین‌ها، مواد قندی و لیپیدی، هورمون‌ها، اسیدهای آمینه، گلوکز و چربی و مواد دفعی تشکیل می‌دهند. پلاسما همچنین حاوی پروتئین، الکترولیت، لیپید (چربی) و کربوهیدرات است.

2- پلاسمای خون منبع ماده اولیه‌ای است که برای تولید درمان‌های نجات‌دهنده استفاده می‌شود. پلاسما از اهداکنندگان سالم و به‌صورت داوطلبانه جمع‌آوری شده و صرفا برای ساخت داروهای بیشتر به جهت درمان‌های نهایی استفاده می‌شود.

3- پلاسما فرزیس یک فرآیند خودکار است که پلاسما را از گلبول‌های قرمز و سایر اجزای سلولی خون جدا می‌کند و سپس خون را به اهداکننده بازمی‌گرداند.

4- فرآیند و قوانین اهدای پلاسما در ایالات متحده آمریکا، توسط سازمان غذا و داروی این کشور و در اتحادیه اروپا توسط آژانس دارویی اروپا و مقامات نظارتی تنظیم و کنترل می‌شود.

5- از پروتئین‌های پلاسما برای درمان‌های پزشکی و ساخت داروهای خاص مانند آلبومین، گاما گلوبولین و فاکتور انعقاد خون استفاده می‌شود.

6- پلاسما درمانی همچنین به کمک بیمارانی می‌آید که از تروما، شوک، سوختگی و دیگر آسیب‌های جدی رنج می‌برند.

7- برای کسانی که بیماری‌های مزمن نادر و ارثی دارند، داروهای مشتق‌شده از پلاسما اغلب در بدن آنان جایگزین پروتئین‌های می‌شود که فرد بیمار فاقد آنان است.

8-بدن افراد پلاسمای اهدا شده را ظرف 48 ساعت مجددا تامین می‌کند.

9- پلاسما درمانی امروزه تاثیرات فوق‌العاده‌ای دارد چرا که با این روش امید به زندگی بالا می‌رود، کیفیت زندگی بیشتر می‌شود و عوارض تهدیدکننده کاهش می‌یابد.

10- و به عنوان واقعیت مهم باید تاکید کرد که اهداکنندگان پلاسما کارهای شگفت‌انگیزی انجام می‌دهند و به نجات جان انسان‌ها کمک می‌کنند چرا که در سراسر جهان، هزاران نفر برای زنده‌ماندن به داروهای ساخته‌شده از پلاسما نیاز دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *